Windows Update Sorun Giderici Nasıl Çalışır?

Photo of author

By admin

İşletim sistemi, bilgisayar içerisinde bulunan donanım kaynaklarını kontrol etmeye ve çeşitli uygulamaların yazılımları için uygun ve yaygın olan yazılımların bütününü oluşturur. İşletim sisteminin temel işlevi ise uygulamaların programları ile bilgisayar donanımının arasında sağlıklı bir iletişim sağlamak olarak tanımlanabilir.

Bir bilgisayarın üretim aşamasını tamamlanmasının ardından bilgisayara otomatik olarak yüklenir ve kullanıcılar bu programı istedikleri zaman silip tekrar yükleme imkanına sahiptir. İşletim sistemleri arasında en iyilerinden biri ise Microsoft firması tarafından piyasaya sürülen Windows işletim sistemidir.

Windows Update Sorun Giderici Nasıl Çalışır?

Windows Update, bilgisayara yeni gelmiş olan güncellemeleri yaparak genel performansı arttırmaya yönelik çalışmalar yapar. Eğer kullanıcılar bilgisayara gelen güncellemeleri kontrol edemez ya da indiremez ise Windows Update üzerinde bir sorun olduğu söylenebilir. Bu sorunun giderilmesi için ilk olarak bilgisayar yeniden başlatılabilir. Eğer problem hala devam ediyorsa Windows Update’i duraklatıp yeniden başlatmak yardımcı alabilir. Bu yöntem üzerinden çözüm alamayan kullanıcılar ise ‘’Sorun Giderici’’yi kullanarak sorunu kolaylıkla çözebilir.

  • Bu noktada kullanıcılar öncelikle ‘’Başlat’’ kısmından ‘’Ayarlar’’ sekmesine gider.

  • Ardından ‘’Sistem’’ sekmesine tıklayarak ‘’Sorun Giderici’’ açılır.

  • Kullanıcılar açılan dosya üzerinden ‘’Diğer Sorun Gidericiler’’ sekmesini seçer.

  • ‘’Sık kullanılanlar’’ın alt kısmında bulunan ‘’Windows Update’’ ve ‘’Çalıştır’’ kısımlarına basılarak beklemek gerekir.

  • Bu işlemlerin ardından sorun gidericinin işini bitirmesi ile bilgisayarlarını yeniden başlatarak kullanmaya başlayabilir.

Windows İşletim Sistemi Çeşitleri

Piyasaya sürüldüğü günden bugüne uzanan süreçte Windows birçok işletim sistemi çeşidi ile sürekli olarak kendini yenilemiştir. Her çağın kendine ait teknolojik gelişmelerinden etkilenerek kendini geliştirmiştir. Windows işletim sistemi çeşitleri ise aşağıda sıralanmıştır.

Windows (1.0): 1985 yılında piyasaya sürülen Windows 1.0 işletim sistemi ailesinin ilk sürümü olarak kullanıcılara sunulmuştur.

Windows (2.0): 1987 yılında Windows işletim sistemi ailesinin ikinci sürümü olan Windows 2.0, Microsoft uygulamaları arasında en ünlü iki program olan Excel ve Word programlarının ilk kullanılmaya başlandığı sürümdür.

Windows (3.0): 1990 yılında kullanılmaya başlanan Windows 3.0 Nisan ayında piyasaya sürülmüştür. Windows işletim sistemleri arasında ilk başarı sürüm olarak bilinir.

Windows 95: 1995 yılında üretilen Windows 95, Chicago kod adıyla da bilinir. Büyük bir gösteri ile piyasaya sürülen işletim sürümü sevilerek kullanılan sürümler arasında yer alır.

Windows 98: 1998 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan bu sürüm Microsoft’un ürettiği son ana sürüm olarak bilinir. Microsoft bu sürümü ile internet hizmetlerini ve çoklu ortam özelliğini sunmuştur.

Windows ME: 2000 yılının Eylül ayında kullanılmaya başlanan ve Millenium Edition adıyla bilinen Windows ME, 16 bit ve 32 bit işletim sistemine sahiptir.

Windows XP: 25 Ekim 2001 yılında piyasaya sürülen Windows XP sürümü, kişisel bilgisayar ve sunucu sistemlerinin kullanımına uygun bir şekilde üretilmiştir.

Windows Vista: Kişisel bilgisayarlar için geliştirilen bir sürüm olan Microsoft Windows işletim sistemleri arasında yerini almıştır.

Windows 7: 2009 yılında piyasaya sürülen Windows 7, bir önceki sürüm olan Windows Vista’nın yerine geçmiştir.

Windows 8: 2012 yılında Windows 7’nin yerini alan Windows 8, piyasaya sunulan bir diğer işletim sistemidir.

Windows 8.1: Windows 8.1 Microsoft tarafından Windows 8’e Service Pack gibi bir güncelleme olarak gelmiştir.

Windows 10: Microsoft tarafından geliştirilen bir diğer işletim sistemi olan Windows 10, 2015 yılının temmuz ayında piyasaya sürülmüştür.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

  • Windows 11 büyük güncellemesinin adı belli oldu

  • Bir önemli Windows 11 özelliği daha Windows 10’a transfer oluyor

  • Linux – Windows 11 savaşında ikinci perde: Kazanan yine değişmedi…

  • Windows 11 yükseltme nasıl yapılır?

  • Microsoft Visual C++ nedir? Nasıl yüklenir ve nasıl silinir?

  • Microsoft Edge nedir? Nasıl indirilir ve özellikleri nelerdir?

Yorum yapın